top of page
Ψ
Συμβουλευτική Ψυχολογία
Πρώτη συνεδρία
01
Πρέπει να προετοιμαστώ για την πρώτη συνεδρία;
Δεν έχω ξαναπάει σε ψυχολόγο!
Δε χρειάζεται να μάθετε «απ’ έξω» αυτά που θέλετε να πείτε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κλείσετε ραντεβού και να…εμφανιστείτε!
02
Πώς θα «σπάσει ο πάγος»;
Αρκετά έχετε ήδη στο μυαλό σας! Αυτό αφήστε το στον ψυχολόγο, είναι κομμάτι της δουλειάς του. Έχει την εμπειρία να σας κάνει τις ερωτήσεις εκείνες που θα βοηθήσουν να ξεπεραστεί η πρώτη αμηχανία.
03
Πώς να ξεκινήσω να μιλάω;
Μια καλή αρχή είναι να έχετε στο μυαλό σας το λόγο που σας οδήγησε στον ψυχολόγο. Έτσι, σιγά σιγά θα αρχίσει να «ξετυλίγεται» το κουβάρι!
04
Μήπως θα ήταν χρήσιμο να κρατήσω σημειώσεις για αυτά που θέλω να πω;
Αν πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσει στο να θυμηθείτε κάποια πράγματα που θεωρείτε σημαντικά και δε θέλετε να τα παραλείψετε ή να θυμηθείτε απορίες που σας έχουν προκύψει, μπορείτε να το κάνετε.
05
Θα πάρω τη βοήθεια που θέλω;
Σε πρώτη φάση θα ανακουφιστείτε! Πολλές έρευνες αναφέρουν ότι μεγάλο ποσοστό του «προβλήματος» λύνεται μόνο με το να το εκθέσει κανείς στον ψυχολόγο. Στη συνέχεια, η προσέγγιση που θα ακολουθήσει –που είναι συνάρτηση και της συνεργασίας σας μαζί του- θα καθορίσει το πότε, το πώς και το γιατί της επίλυσης του θέματος. Δεν υπάρχουν «μαγικά ραβδιά» ούτε «μαγικές λύσεις»∙ υπάρχουν σωστές και μεθοδικές προσεγγίσεις!
06
Πόσες φορές θα χρειαστεί να ξαναπάω;
Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως τη σοβαρότητα του αιτήματός σας, την προσέγγιση του ψυχολόγου, τη δική σας συμβολή κ.α., σημεία που θα συζητήσετε με τον ψυχολόγο. Ωστόσο, επειδή υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες, δεν μπορεί εύκολα να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο αριθμός των συναντήσεων.
bottom of page